23 Ağustos 2011 Salı

Avrupa Birliği ve Tek Para Birimi (EURO)

Avrupa Ekonomik Topluluğu’nun kurucuları, topluluğun ekonomik ve siyasal birleşme yolundaki başarısının büyük ölçüde ortak (common policies) ekonomik, sosyal ve parasal politikalar izlenmesiyle gerçekleşeceğini düşünüyorlardı. Bu düşüncelerinde temel mantık çerçevesinde haklı bir görüştür. Her ülkenin bağımsız bir şekilde uygulayacağı ekonomik ve parasal politikalar, diğer üyeler üzerinde önemli etkiler doğurabilmekte ve bu da ekonomik birleşme yolundaki adımların ne derece parasal birleşme alanı ile ilgili olduğunu gösteren bir durumdur.



Bununla beraber, topluluk kurulduğu zaman, üye ülkeler henüz ortak bir para politikası izlemeye hazır durumda değildiler. Başka bir deyişle bütçe, para ve maliye politikası gibi alanlarda egemenlik haklarını kısmen de olsa, topluluğa devredecek bir anlayışa sahip değildiler. Bu nedenle, böyle bir yola girmek yerine parasal istikrar, dış denge, fiyat istikrarı ve tam çalışma gibi konuları, ulusal ekonomi politikalarının temel ortak amacı olarak benimsemeyi tercih etmişlerdir. Ancak zamanla görüldüğü gibi, diğer konulardaki ortak politikaların, parasal alanda da izlenmesinin Avrupa’nın bütünleşmesi için zorunlu olduğu net olarak ortaya çıkmıştır.



Avrupada parasal birliğin sağlanmasını şu aşamalara ayırarak irdeleyebiliriz.



EURO nun Tarihsel Gelişim Aşamaları












1 yorum:

  1. Ben isim Irrua Uzmanı Hastanesi doktor biri tarafından Dr Rex Kelvin değilim, ben nasıl çalıştığını ve biz satın alma ve örneğin insan organlarının satış için yıl için yeniden başladığını internette reklamı için hastane yönetimi tarafından fırsatı verilecektir var Eğer orada bu teklifi ilgilenen varsa böbrek, aşağıda e-posta adresinden hastane irtibata geçmekte tereddüt etmeyiniz: irrua uzman hastane organları Cerrahi uzman olan ve bir donör olarak o riski yoktur.
    Ve bu bizim e-posta:
    irruaspecialisthospital20@gmail.com

    YanıtlaSil