2 Şubat 2011 Çarşamba

Klavyede Olmayan Karakterleri Ekleme

Bu yazımızda Word programında yazı yazarken ihtiyaç duyduğunuzda veya başka bir yerde yazmanız gereken bir yazıda kullanmak üzere, hatta çeşitli msn isimleri için bile kullanabileceğiniz simgelere nasıl ulaşabileceğinizi anlatmaya çalışacağım.

Örnek Simgeler

β ¥ π ∑



Bu amaçla öncelikle bilgisayarımızda bulunan Microsoft Office Word programını açıyoruz.

Word 2003 de bunun için üstteki sekmelerden EKLE ye tıklayarak SİMGE komutunu vermemiz bize ihtiyacımız olan pencereyi getirecektir.

Word 2010 da ise, bu isteğimiz için INSERT tabına geçmemiz lazım ve sonrasında en sağda yer alan sembol bölümünden çeşitli formüllere ve sağ taraftaki imgenin altına tıklayarak "more symbols" (daha fazla sembol) kısmına ulaşabiliriz.

Söz konusu Ekle/Simge komutundan sonra önümüze gelecek pencerede öncelikle yazı tipini seçmek yararımıza olacaktır, çünkü bazı simgelerin yazı tiplerine bağlı olarak farklı şekiller haline gelebildiği olmaktadır.


Bu pencereden ulaşabileceğiniz inanılmaz sayıda simge mevcuttur. Altta yer alan "Ekle" (Insert) yi tıklayarak metnimize seçilen simgeyi ekleyebiliriz. Özetle, Burada yazı metnine eklemek ve daha sonra kopyalayıp istediğiniz bir yerde kullanmak için simgeler edinebilirsiniz.

Ayrıca sözü edilen pencerede yer alan Özel Karakterler (Special Characters) tabına tıklayarak bazı özel simgelerin kısa yolları hakkında bilgi edinebiliriz. Bu klavye kısa yollarını belirleme veya değiştirme işlemini de buranın alt bölümünden yapabilmekteyiz.

Detay Not: Simge ekleme penceresinden yazı tipi seçim yerini tıklayarak en altta yer alan wingdings yazı tipini seçerek çeşitli küçük resimlere de ulaşmak mümkün olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder