3 Şubat 2011 Perşembe

Kısa Dönem Askerlik için Erken Sevk Dilekçesi

Kısa dönem askerlik yapacaklar için önemli bir konu olan lisans ve yüksek lisans sonrası yapılan askerlik ertelemesinin süresi gelmeden çeşitli nedenlerle erken askere gitmek durumunda kalmaktayız. Bu durumda kısaca yapılması gerekenleri aynı durumda olan arkadaşlara yol göstermek adına buradan ifade etmeye çalışacağım.

Öncelikle, yeni yapılan düzenleme sonrası tecil bozdurma, yani erken sevk başvurusu bağlı olduğunuz askerlik şubesine postayla veya bulunduğunuz en yakın askerlik şubesine şahsen yapılan dilekçe ile gerçekleştirilebilmektedir.

Şubat, Nisan, Haziran, Ağustos, Ekim, Aralık olmak üzere 6 celp dönemi mevcuttur. Bunlardan Şubat, Haziran, Ekim Tıp bölümü öğrencileri için, diğerleri olan Nisan, Ağustos ve Aralık ise karışık sınıf yani herkesin başvurabildiği sevk dönemleridir.

Öncelikle bilinmesi gereken söz konusu celp döneminden en az bir ay önce dilekçe ile başvurunun yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde bu başvurunuz işleme konulamaz ve bir sonraki döneme kalmak durumunda kalabilirsiniz.

Her celp dönemi için erken sevk dilekçesi verilebilecek tarihler:

Şubat (doktor) - 1 Kasım/31 Aralık
Nisan (karışık) - 1 Kasım/28-29 Şubat
Haziran (doktor) - 1 Mart/30 Nisan
Ağustos (karışık) - 1 Mart/30 Haziran
Ekim (doktor) - 1 Temmuz/31 Ağustos
Aralık (karışık) - 1 Temmuz/31 Ekim

Erken sevk dilekçesi, yukarda belirtilen tarihler içerisinde yapılmadığı zaman askerlik şubesinde işleme konulmayacaktır. Bu yüzden bu tarihler içerisinde başvurunun yapılması önemlidir.

Erken sevk dilekçesiyle yapılan işlemin sonucu, dilekçede belirtilen adrese gönderilecektir.

Sizlere bu yazımızda dilekçe örneğini de sunuyorum, doğrudan siteden indirip word belgesi olarak düzenleyebilir, veya resim formatındaki örneğe bakarak kendiniz dizayna edebilirsiniz.

Bu linkten dilekçeyi word belgesi olarak indirebilir ve sizin adınıza düzenleyebilirsiniz.

ÖRNEK DİLEKÇE İNDİR

Ayrıca adresinize ek olarak telefon numaralarınıza da dilekçeye ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder