31 Aralık 2010 Cuma

E Vitamini

E Vitamini antioksidan (oksitlenmeyi önleyici) özelliktedir.

Bu etki bildiğiniz gibi bilimsel açıdan bir şeyi daha uzun süre saklamayı ifade eder. İnsan açısından da aynı etkiyi yapabilmesi düşünülmektedir. Bu yüzden E vitaminin insan ömrünü uzattığı söylenir.

A ve C vitamini kaynaklarını koruyan, ayrıca kırmızı kan hücreleri gibi önemli birimleri koruma özelliği olan vitamin türüdür.

Ayrıca E vitaminin kalp hastalıkları ve kansere karşı da önleyici etkisi olduğu bilimsel olarak söylenmektedir.


E Vitamini hangi besinlerde var?
Yeşil ve yapraklı sebzeler, mısır, aspir, ıspanak, tam tahıllar, buğday tohumu, ayçiçeği çekirdeği, badem, fındık yağı, soya ve zeytinyağı, muz, karaciğer

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder