E Vitamini antioksidan (oksitlenmeyi önleyici) özelliktedir.
Bu etki bildiğiniz gibi bilimsel açıdan bir şeyi daha uzun süre saklamayı ifade eder. İnsan açısından da aynı etkiyi yapabilmesi düşünülmektedir. Bu yüzden E vitaminin insan ömrünü uzattığı söylenir.
A ve C vitamini kaynaklarını koruyan, ayrıca kırmızı kan hücreleri gibi önemli birimleri koruma özelliği olan vitamin türüdür.
Ayrıca E vitaminin kalp hastalıkları ve kansere karşı da önleyici etkisi olduğu bilimsel olarak söylenmektedir.
E Vitamini hangi besinlerde var?
Yeşil ve yapraklı sebzeler, mısır, aspir, ıspanak, tam tahıllar, buğday tohumu, ayçiçeği çekirdeği, badem, fındık yağı, soya ve zeytinyağı, muz, karaciğer
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder